A nagy népszerűségre való tekintettel jön a második budapesti Duna-átúszás - időméréses úszóverseny a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart között

Helyszín: Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart között

Időpont: 2018. szeptember 1. 9:00 - 13:00

Helyszíni regisztráció: 8:00 órától

Nevezés: augusztus 1. 10:00 órától a BUG honlapján. A nevezés feltétele biztosítékhoz kötött, ami egyéni sportok esetén 5.000 forint / induló. Ezt az összeget az eseményen való megjelenésed esetén 10 napon belül visszautaljuk neked! A nevezés további feltétele egy hónapnál nem régebbi háziorvosi igazolás, igazolt sportolóknál érvényes sportorvosi igazolás, amelyet a helyszínen fel kell mutatni. Az orvosi igazolást a helyszínen is ki lehet váltani 9.000 Ft ellenében. A versenyre kizárólag 18. életévüket betöltött versenyzők nevezhetnek.

Versenyleírás

A verseny megrendezésének feltétele a megfelelő vízállás, valamint megfelelő időjárási- és hőmérsékleti körülmények.

Minden induló a saját felelősségére indul.

A táv a vonalvezetéstől és a vízállástól függ, de minden indulónak képesnek kell lennie legfeljebb 450m-t erős sodrásban teljesítenie. Amennyiben valaki lesodródik a kijelölt vízi folyosóból, úgy az az induló mentésre kerül.

Díjazás: Az első 3 (férfi/női) helyezett különleges BUG 2018 - Duna-átúszó érmet és egyéb támogatói ajándékokat kap.

A verseny biztosítását a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat látja el a Dunai Vízirendészet által meghatározott biztosítási terv szerint.

eredmények