A streetball klasszikus műfajában játszhattok idén is a Klauzálon, azaz egész pályás, 5x5-ös csapatokban. A versenyt idén is az ország, illetve a közép-európai régió legnagyobb SB közössége képviseli és vezeti, a @BikásParkStreetBall.

Helyszín: Klauzál tér

Időpont: 2019. augusztus 31. 10:00 – 18:00

Helyszíni regisztráció: 9:00 órától

Nevezés: A nevezés feltétele biztosítékhoz kötött, ami csapatsportok esetén 10.000 forint / induló csapat. Ezt az összeget az eseményen való megjelenésed esetén 10 napon belül visszautaljuk neked!

Az idei verseny különlegessége, hogy a Klauzál téri meccseket a szeptember 13-15. között megrendezendő World Urban Games támogatja, mindezt teszi azért, hogy a legjobb 12 BUG csapat a WUG-on is összemérje tudását 3x3-as formátumában. A WUG mérkőzés természetesen további díjazással jár, melyet hamarosan meghirdetünk.

Versenyleírás

Kosárlabda torna 1 teljes pályán (15×28m) és egy bemelegítő pályán.

Mérkőzések ideje: a nevezők számától függően 10-20 perc között

Maximális nevezők száma csapatonként: 5+2 fő A nevezett csapatokat 2×4/ 4×4-es csoportokba sorsoljuk a jelentkezők számának függvényében. A csoportban a csapatok körmérkőzés szerűen játszanak egymással. 2×4 csapatos lebonyolítás esetén a csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, az egyenes kieséses szakaszba.

4×4-es lebonyolítás esetén a négy első és második helyezett jut tovább. A torna második szakasza (a legjobb 4 vagy 8 között) kieséses rendszerű, döntetlennél 1 perc hosszabbítás következik, további döntetlen esetén büntető dobásokkal döntjük el a meccset. Egy játékos összesen 5 személyi hibát (faultot) gyűjthet, utána kipontozódik és kiállításra kerül és a csapata 1fair play büntető pontot is kap. Egy félidőben egy csapat összesen 7 csapat-személyihibát gyűjthet össze, ezután minden faultot követően 2 büntető dobás következik.3 fair play pont összegyűjtése esetén a csapat azonnal kizárásra kerül a tornáról. Verekedés, vagy a bíró inzultálása esetén a teljes csapat azonnali kizárással számolhat.

Szabály: A csoportban a győzelemért 1, a vereségért 0 pont jár. A csoportokon belüli helyezések a több szerzett pont alapján dőlnek el.

Pontegyenlőség esetén a következő sorrend dönt:

- az egymás ellen játszott mérkőzések eredménye

- a csoportban elért több győzelem

- a mérkőzések gólkülönbsége

- a mérkőzéseken dobott több kosár

- a fair play táblázaton elfoglalt helyezés

- sorsolás

Rajtcsomag: 2019-ben is minden nevezőnk részére BUG 2019 technikai pólót adunk ajándékba.

Díjazás: Az első 3 helyezett különleges BUG 2019 érmet kap és egyéb támogatói ajándékokat.

Streetball
lezárva