Falmászás

A BUG idén sem tétlenkedett és új sportágat visz ki a városi környezetbe; idén 500 év után újra megmászhatjuk a Budai vár falát! A versenyre maximum 100 fő nevezését tudjuk elfogadni, tekintettel az egynapos rendezvényre és a fal nehézségi fokára (köteles utak nehézsége 6c / VII+).

Helyszín: Öntőház udvar

Időpont: 2019. augusztus 31. 10.00-18.30

Helyszíni regisztráció: 10:00 órától

Nevezés: A nevezés feltétele biztosítékhoz kötött, ami egyéni sportok esetén 5.000 forint / induló. Ezt az összeget az eseményen való megjelenésed esetén 10 napon belül visszautaljuk neked!

VERSENYKIÍRÁS

A mászóverseny a sportág két népszerű eleméből áll, a nevezőknek mindkét pályát teljesíteniük kell:

BOULDERmászás a Várkert Bazár teraszán. A boulderben 10 út megoldására 100 perc áll rendelkezésre, melyet 25 fős csoportokban bonyolítunk le. A feladatokban “zóna” pontokat nem helyezünk el, csak a topok elérését értékeljük. A próbálkozások száma nincs korlátozva. Az eredményeket versenybírók rögzítik majd élő, követhető, elektronikus rendszerrel, rajtszám alapján.

KÖTELES (top rope) mászás a Cortina falon. A köteles mászásokat előre kiosztott, egyedi indulási idővel (igazodva a boulder csoportokhoz) tudjátok végrehajtani. Az utakra 5 perc limitidő lesz, melyeket 2 perc átszerelési idő követ. A falon a topig 9, előre elhelyezett szám segít majd az értékelésben. A versenybírók ezek elérésekor időeredményeket rögzítenek, amelyek holtverseny esetén segítenek eldönteni a helyezést. A köteles utat “flash” stílusban kell mászni, azaz egy próbálkozása van minden versenyzőnek. Próbálkozásnak számít, ha a versenyző lába elhagyja a földet. A köteles utak mászásakor a sisak viselése kötelező! A mászásoknál magnézia használata megengedett. Az eredményeket a boulderben megmászott topok, a sikeres topokra tett próbálkozások száma, valamint a köteles úton elért számok összevonva határozzák meg úgy, hogy minden második elért szám egy sikeres topnak számít.

VERSENYPROGRAM

09:00 - regisztráció nyitása

10:00 - köteles mászások kezdete

10:00 - 11:40 - boulder 1. csoport

12:00 - 13:40 - boulder 2. csoport

14:00 - 15:40 - boulder 3. csoport

16:00 - 17:40 - boulder 4. csoport

18:30 - eredményhirdetés

A verseny szakmai vezetője a GRAVITY TEAM / Gravity Boulder

betelt