A BUG idén is új sportággal bővül, az utcai kosárlabda klasszikus, underground, vagyis az 5x5 elleni, egész-pályás formáját játsszák a közösségek.

Helyszín: Klauzál tér

Időpont: 2018. szeptember 1. 10:00 – 18:00

Nevezés: augusztus 1-től a BUG honlapján. A nevezés feltétele kaucióhoz kötött, ami csapatsportok esetén 10.000 forint / induló csapat.

Versenyleírás

Kosárlabda torna 2 pályán (15×28m)

Mérkőzések ideje 2x6 perc

Maximális nevezők száma csapatonként: 5+2 fő A nevezett csapatokat 2×4 / 4×4-es csoportokba sorsoljuk a jelentkezők számának függvényében. A csoportban a csapatok körmérkőzésszerűen játszanak egymással.

2×4 csapatos lebonyolítás esetén a csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, az egyenes kieséses szakaszba.

4×4-es lebonyolítás esetén a hat első helyezett, valamint a két legjobb második helyezett jut tovább.

A torna második szakasza (a legjobb 8 között) kieséses rendszerű, döntetlennél 1 perc hosszabbítás következik, további döntetlen esetén büntető dobásokkal döntjük el a meccset. Egy játékos összesen 5 személyi hibát (faultot) gyűjthet, utána kipontozódik és kiállításra kerül és a csapata 1 fair play büntető pontot is kap.

Egy félidőben egy csapat összesen 7 csapat-személyihibát gyűjthet össze, ezután minden faultot követően 2 büntető dobás következik.

3 fair play pont összegyűjtése esetén a csapat azonnal kizárásra kerül a tornáról. Verekedés, vagy a bíró inzultálása esetén a teljes csapat azonnali kizárással számolhat.

Szabály: A csoportban a győzelemért 1, a vereségért 0 pont jár. A csoportokon belüli helyezések a több szerzett pont alapján dőlnek el.

Pontegyenlőség esetén a következő sorrend dönt: Az első 3 (férfi/női) helyezett különleges BUG 2018 - Duna-átúszó érmet kap és egyéb támogatói ajándékokat.

Pontegyenlőség esetén a következő sorrend dönt:

- az egymás ellen játszott mérkőzések eredménye

- a csoportban elért több győzelem

- a mérkőzések gólkülönbsége

- a mérkőzéseken rúgott több gól

- a fair play táblázaton elfoglalt helyezés

- sorsolás

A Fair Play értékelési rendszer, pontlevonások: sárga lap (2 pont), 1+1 sárga (5 pont), piros (8 pont)

Rajtcsomag: 2018-ban is minden nevezőnk részére BUG 2018 technikai pólót adunk ajándékba.

Streetball
hamarosan